TV tipy na posledný septembrový víkend: trilery Tiché miesto a Anna

25.9.2020|Marko Aust|

Nastupujúca jeseň hneď zkraja udrela naplno a čaká nás chladný a daždivý víkend, čo mnohí z vás využijete na zhliadnutie filmov z tepla domova. Ak nemáte predplatené streamovacie služby, máme tu pre vás pravidelnú várku televíznych tipov z našich televíznych staníc.

Na piatok sme vybrali psychologicky triler Tiché miesto (20:35h, Joj). Vybrali si k životu tiché miesto. Až moc tiché. Jediný hlasnejší zvuk sa stáva spúšťačom pre nepredstaviteľný teror, ktorý už štvorčlenná rodina nechce zažiť. Hluk v týchto končinách môže znamenať rozsudok smrti.

Režiséra Luca Bessona snáď nemusíme nikomu predstavovať. V sobotu večer si môžete pozrieť akčný triler z jeho dielne s názvom Anna (20:30h, Markíza). Očarujúca Anna kedysi predávala v Rusku na trhu matriošky a teraz pracuje ako top modelka v Paríži - teda aspoň tak to vyzerá na prvý pohľad. V skutočnosti je chladnokrvnou a mimoriadne nebezpečnou tajnou agentku, ktorá má vďaka tvrdému výcviku schopnosť vyviaznuť živá z akejkoľvek prestrelky či súboja. Nikto však netuší, že Anna okrem pokynov vedenia sleduje aj svoj vlastný plán, vďaka čomu sa zrazu ocitne v strete záujmov dvoch svetových veľmocí. 

Blíži sa 100. výročie narodenia českého herca Rudolfa Hrušínského. Na nedeľu máme tip na českú krimi snímku Strach (22:00h, ČT1), v ktorej sa Rudolf Hrušínský predstavi v hlavnej úlohe majora Kalaša. Vyšetruje prípad, v ktorého pozadí stojí strach vážených občanov z prezradenia, ako nečestne sa chovali za okupácie.

Prajeme príjemný (i keď upršaný) víkend.

  Foto © Cinemart/Forum Film

Súvisiace články