Filmové tipy na záverečný júlový víkend: Posledný žoldnier, Deti búrky

30.7.2021|Marko Aust|

Cez tento víkend sa letné prázdniny prehupnú do druhej polovice a my zase sme tu s pravidelnou várkou filmových víkendových tipov.

Tip na piatok večer je na akčnú komédiu Posledný žoldnier (Netflix), ktorá bude mať v piatok premiéru. V hlavnej úlohe Richarda bývalého špeciálneho agenta francúzskej tajnej služby, ktorý sa stal žoldnierom sa predstaví Jean-Claude Van Damme. Richard sa vracia späť, pretože imunita, ktorú pred 25 rokmi získal pre svojho syna Archibalda, je zrušená. Archibaldov život ohrozuje operácia mafie. Aby ho Richard zachránil, bude musieť osloviť svoje staré kontakty, ale hlavne nájsť odvahu a dať Archibaldovi najavo, že je jeho otec.

Fotogaléria Posledný žoldnier (2021)Zobraziť fotogalériu »

Na sobotu máme tip na historickú snímku Deti búrky (HBO GO). Ocitáme sa v atmosférickej juhoafrickej divočine devätnásteho storočia. Päť rokov po matkinej smrti sa Rachel, dievča na prahu dospelosti, a päťročný Jamie vydávajú na cestu spoločne s otcom Hermanom, ktorý sa snaží začať nový život. Keď sa malý Jamie stratí v desivej fujavici, obetavá a cituplná Rachel sa bračeka odvážne vydáva hľadať.

Fotogaléria Deti búrky (2019)Zobraziť fotogalériu »

Ak ste fanúšikmi formulí, nemala by vám ujsť v nedeľu večer športová dráma Rivali (22:00h, Jednotka), z prostredia burácajúcich motorov. Dej je zasadený do 70-tych rokov v zlatom veku Formuly 1 a zobrazuje životný príbeh rivalov Nikiho Laudu a Jamesa Hunta.

Snáď sa inšpirujute nejakým tipom a prajeme vám príjemný víkend.

  Foto © Netflix/HBO/Magic Box

Súvisiace články