Filmové tipy na prvý októbrový víkend: Vinník, Nočné zvieratá

1.10.2021|Marko Aust|

Jeseň pred pár dňami vystriedala leto, a my vám prinášame filmové tipy na čoraz chladnejšie večery na prvý októbrový víkend. Potešíme hlavne priaznivcov herca Jacka Gyllenhaala, ktorý si zahral hlavnú úlohu v dvoch našich filmových tipoch.

Prvý tip na piatok máme na filmovú novinku Vinník (Netflix), ktorá má v piatok na streamovacej službe Netflix premiéru. Dej filmu sa odohráva počas jedného dopoludnia v dispečingu tiesňového volania 911. Operátor Joe Baylor (Jack Gyllenhaal) sa snaží zachrániť volajúceho vo vážnom nebezpečenstve - ale čoskoro zistí, že nič nie je také, ako sa zdá, a jediným východiskom je postaviť sa pravde.

Fotogaléria Vinník (2021)Zobraziť fotogalériu »

Na sobotný filmový večer máme tip na športovú drámu z prostredia boxu s názvom Ali (21:45h, ČT2). Snímka pútavo opisuje všetky dôležité momenty Aliho športovej kariéry a vyvrcholí legendárnym titulovým zápasom s Georgeom Foremanom, ktorý sa odohral v Zaire a mal podtitul The Rumble in the Jungle. Na pozadí slávneho zápasu sa však odohrával oveľa dôležitejší boj, ktorý súvisel s jeho vierou a politickým presvedčením. V hlavných úlohach sa prestavia Will Smith a John Voight, ktorí boli aj nominovaní na Oscara v kategóriach najlepší herec v hlavnej úlohe a najlepší herec vo vedľajšej úlohe. 

Posledný tip na záver víkendu smeruje na triler Nočné zvieratá (20:00h, HBO GO). Príbeh sa odohráva v dvoch rovinách. V jednej sledujeme Susan Morrow (Amy Adams) a jej bývalého muža, spisovateľa Tonyho (Jake Gyllenhaal), ktorý jej priniesol svoj nový rukopis, aby si jej prečítala. Rukopis by mohol byť liekom na nespavosť. Keby nebol jeho príbeh tak znepokojujúci... Jeho hlavným hrdinom je Tony. Spokojný chlap v strednom veku vezme ženu a dcéru na rodinnú dovolenku, ktorú však pretne nočné stretnutie s trojicou násilníkov. V druhej rovine sa odohráva príbeh tejto knihy, ktorej dej začína postupne ovplyvňovať Suzanin život.

Fotogaléria Nočné zvieratá (2016)Zobraziť fotogalériu »

  Foto © HBO/CinemArt/Netflix

Súvisiace články