Filmové tipy na tretí októbrový víkend: vojnová dráma The Forgotten Battle, horor Pod vodou

15.10.2021|Marko Aust|

Pred nami je opäť vytúžený víkend, a chladné počasie nás nabáda i k tomu, aby sme si v teple domova pozreli nejaký film. Máme tu trojicu filmových tipov.

Na piatok máme tip na vojnovú drámu The Forgotten Battle, ktorá ma na Netflixe premiéru. Zavedie nás do novembra roku 1944, keď na zaplavenom ostrove Walcheren v Zélande bojujú tisíce spojencov proti nemeckej armáde. Sledujeme osudy trojice mladých ľudí - holandský chlapec bojujúci na strane Nemcov, anglický pilot vetroňa a zeelandské dievča, ktoré sa neochotne pridalo k odboju, sa zapletú a stoja pred zásadnými rozhodnutiami, ktoré sa týkajú nielen ich vlastnej slobody, ale aj slobody ostatných.

Ďalší tip na sobotný večer sme zvolili thriler Červená volavka (22:25h, Joj). Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) žije v Rusku a so svojou matkou čelí bezútešnej a neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruských tajných spravodajských službách a dostáva sa do ich kurzu, v ktorom sa školia “volavky”. Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je Dominika ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha (Joel Edgerton), dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku.

Na nedeľu sme vybrali tip na podmorský horor Pod vodou (20:00h, HBO GO). Skupina vedcov pracujúcich 11 kilometrov pod hladinou oceánu v podmorskom laboratóriu sa snaží po ničivom zemetrasení dostať do bezpečia. Temnota nepreskúmaného morského dna, ale nie je jediné, čoho sa musia obávať… Čosi na nich v hlbine číha.

Veríme, že sa inšpirujete našimi filmovými tipmi, a prajeme vám príjemný víkend.

  Foto © Netflix/HBO

Súvisiace články