Filmové tipy na tretí novembrový víkend: tick, tick... Boom, Čarodejnice

19.11.2021|Marko Aust|

Blíži sa tretí novembrový víkend, a my máme pre vás pravidelnú trojicu filmových tipov.

Dnes má na Netflixe premiéru muzikálová dráma tick, tick... Boom (Netflix), ktorú sme zvolili ako tip na piatok. Držiteľ Pulitzerovej ceny a ceny Tony Lin-Manuel Miranda debutuje ako režisér snímkou Tick, tick...Boom!, adaptáciou autobiografického muzikálu Jonathana Larsona, ktorý ako tvorca hry Rent spôsobil revolúciu v divadle. Film sleduje Jona (nominant na Oscara a držiteľ ceny Tony Andrew Garfield), mladého divadelného skladateľa, ktorý v roku 1990 obsluhuje v newyorskom bistre a zároveň píše muzikál, o ktorom dúfa, že bude ďalším veľkým americkým muzikálom. 

Na sobota máme tip na osvedčenú klasiku, hororovú snímku Vertigo (21:40h, Dvojka) od slávneho režiséra Alfreda Hitchcocka. Triler rozpráva príbeh detektíva Scottieho Fergussona, ktorý po úraze trpí závratmi a panickým strachom z výšok. Pri jednom z pracovných zásahov stratil kolegu a ťažko sa zranil. Po vyliečení sa odoberá na predčasný dôchodok a nevie, čo s voľným časom. Preto vďačne príjme priateľov návrh, aby sledoval jeho psychicky labilnú ženu Madelaine, ktorá je posadnutá minulosťou. Jej manžel sa obáva, aby si nesiahla na život. Udalosti však naberajú závratný spád, keď Scottie podľahne kúzlu Madelaine.

Posledný tretí tip na nedeľu večer sme zvolili rodinnú komédiu Čarodejnice (21:05h, HBO GO) od oscarového režiséra Roberta Zemeckisa, ktorý prispôsobil modernému publiku obľúbený príbeh Roalda Dahla, nesmrteľnej literárnej legendy. Malá sirota (Jahzir Bruno) sa na konci roka 1967 presťahuje k svojej milujúcej babičke (Octavia Spencer) do mestečka v Alabame - Demopolis, kde dvojica narazí na zdanlivo očarujúce, ale diabolské čarodejnice. Babička nášho mladého hrdinu odvezie do luxusného prímorského letoviska, ale bohužiaľ tam dorazí práve pred snemom čarodejníc, na ktorom hlavná čarodejnice (Anne Hathaway) zhromaždila všetky kolegyne z celého sveta, aby uskutočnila svoje hanebné plány.

Prajeme príjemný víkend.

  Foto © Netflix/HBO

Súvisiace články