Seriálové črepiny 2/2012

24.1.2012|Ľubomír Martiniak|
Seriálové črepiny 2/2012

Pozrime si spolu sumár udalostí a informácií, ktoré za posledný týždeň triasli svetom seriálov.

Dnes niečo o seriálovom prírastku televízie NBC, skolabovanom Traceym Morganovi, predčasnej premiére druhej sezóny televízneho Spartaka a na záver zopár zaujímavých kastingových noviniek. Televízia NBC aktuálne pridala na svoj už tak preplnený list s pilotnými projektmi ešte jeden kúsok. Bude ním seriál s názvom Chicago Fire. Podaktorí skúsení TV „pozerači“ už určite tušia o aký žáner a prostredie pôjde. Prichystajte sa na lekársku drámu, ktorá sa bude odohrávať v Los Angelskej nemocnici. V hlavnej úlohe - opäť niekoľko mesiacov po zrušenom The Event - uvidíme sympatického Jasona Rittera.

Teraz trochu menej príjemná správa. Tracy Morgan, jeden z hlavných aktérov a tvorcov populárneho sitkomu 30 Rock, sa fyzicky zrútil na filmovom festivale v Sundance a musel byť prevezený do miestnej nemocnice. Teraz to vyzerá, že uletený Tracey letí na nejakých nezákonných látkach, avšak pravda je prostejšia, než by si kto myslel: problémy so zmenou nadmorskej výšky ho jednoducho zlomili. Momentálne je však už v najlepšom poriadku a nič nenarúša jeho pôsobenie v úspešnom sitkome. Tvorcovia hyperúspešnej série Spartacus: Krv a piesok zavesili premiérový diel druhej sezóny na internet. Ako vždy, internetové pozeranie prvej epizódy je lokalizované len pre zámorského diváka, preto slovenský fanúšik ostáva o predpremiéru prirodzene ochudený.

My však vieme, že veľa fanúšikov MovieManie číta naše stránky aj zo zahraničia, a preto podobná informácia určite padne na úrodnú pôdu. Prvý diel Spartakus: Vengeance s názvom "Fugitives" si naší zámorskí návštevníci môžu pozrieť na stránkach televízie STARZ po zadaní dátumu narodenia, ktorá je zavedená ako "ochrana" mladistvého diváka pred nežiadúcim obsahom. Už asi tušíte, čo páni tvorcovia na nás prichystali. Mimochodom, v poslednej dobe sa jedná o veľmi zaujímavý fenomén vypúšťania predpremiér seriálov na internet už niekoľko dní pred samotnou premiérou. Od nedávnej predčasne "odpremiérovanej" 6. série Dextera tak urobili ešte tvorcovia fantasy série Grimm, ktorý prvú epizódu série predčasne vypustili pre všetkých zámorských užívateľov Twitteru.

Kastingové novinky: Seriálová kráska Summer Glau (Alphas, Chuck, Dollhouse, Terminator: The Sarah Connor Chronicles) sa ako hosťujúca hviezdička objaví v sérii Klinika Grace. Žiadne bližšie informácie o jej charaktere však zatiaľ nie sú známe. Lea Michele zo série Glee sa zúčastní aj druhej sezóny letného reality projektu televízie FOX s názvom The Glee Project. Pokračovanie zaujímavého projektu štartuje štandardne tento rok v lete. STARZ pripravuje seriál o živote Leonarda Da Vinciho s názvom Da Vinci´s Demons. Nečakajte však štandardnú stredovekú drámu pre dospelých, ale poriadnu fantasy hororovú pecku, v ktorej bude britský herec Tom Riley stvárňovať renesančného génia v tak trochu neštandardnom prevedení. Pripravte sa na génia plného akčných chúťok a superhrdinského odhodlania s prostredím plného fantasy atmosféry.

Na záver dodajme, že 30- ročný sympaťák Riley pracoval na rade britských inscenácií a divadelných hier. Nežnejšie publikum si zaručene príde na svoje. Séria The Finder už obsadila brata hlavnej postavy Waltera (Geof Stults). Bude ním muž menom George Stults. Presne tak, zhoda mien nie je náhodná. Walterovho brata si zahrá skutočný brat predstaviteľa hlavného hrdinu. Rodina aspoň zostane pohromade, a fanúšikovia konečne nebudú mať dôvod ohŕňať nos nad nevydareným kastingom. Tvorcovia True Blood plánujú prepracovať postavu Claudea Cranea v nadchadzajúcej piatej sezóne. HBO je odhodlaná zamávať krídlami herecovi Neilovi Hopkinsovi a presunúť sa na mladšie mäsko v podobe Gilesa Mattheyva (Dobrá manželka). Neočakávajte, že Claude sa bude v sérii vyskytovať vo veľkom. Objaví sa iba v niekoľkých epizódach. Prečo potom také zmeny? Pre dnes je to opäť všetko. Informácie z televízneho prostredia sú však stále v pohybe, a o pár dní bude určite dosť nových informácií z obrovského sveta seriálov, ktoré sa zaručene budete chcieť dozvedieť.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © starz.com

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...