TV tipy na prvý augustový víkend: oscarová snímka Mŕtvy muž prichádza, thriler Všetko najhoršie

31.7.2020|Marko Aust|

Cez víkend vkráčame do druhej polovice prázdnin, máme tu pre vás novú várku televíznych tipov na prvý augustový víkend.

Televízny tip na piatok smeruje na oscarovú snímku od Tima Robbinsona s názvom Mŕtvy muž prichádza (22:10h, Jednotka), ktorá bola nakrútená podľa skutočného príbehu. Rádová sestra Helen (Susan Sarandon) si myslela, že už ju nič nemôže zaskočiť. Avšak list väzňa odsúdeného na smrť za brutálnu vraždu je niečo celkom iné, s čím sa doposiaľ stretla. Matthew Poncelet (Sean Penn) to má ako sa zdá definitívne zrátané, ale s Helen do jeho života prichádza nádej, že sa konečný výkon rozsudku odloží. Herečka Susan Sarandon za hlavnú úlohu sestry Helen získala Oscara.

Milovníci moderných komiksov Franka Millera by si v sobotu večer nemali ujsť americký akčný film Sin City - mesto hriechu (22:10h, ČT2) nakrútený podľa kultového noirového komiksu. Mesto Sin City je plné násilia, korupcie a zlomených sŕdc. Pre niekoho je temným, cynickým miestom a pre niekoho domovom. Svet, ktorý je strohý a tvrdý. Iba vzácne záblesky žiarivých farieb ho rozjasňujú. Zároveň je to mesto kontrastov – korupcie, túžby po moci a nepoddajnosti na jednej strane a morálke, viere a sne o láske na strane druhej. Viac o tejto snímke píšeme v našej filmovej recenzii.

Ako by sa vám páčilo uviaznuť v časovej slučke, kde by ste prežívali ten istý deň, stále dokola? A práve na svoje narodeniny? A ako by sa vám páčilo, keby vás na jeho konci zakaždým niekto zabil? Mysteriózny thriler Všetko najhoršie (20:35h, Joj) od Christophera Landona si pohráva s časovými paradoxami a nešťastnou hrdinkou, ktorá by sa pokojne rozkrájala, len aby ráno po prebudení uvidela iný dátum. S týmto nedeľným tipom sa s vami lúčime a prajeme príjemný víkend.

  Foto © SPI International

Súvisiace články