TV tipy na predposledný novembrový víkend: thrilery Mlčanie jahniat, Kingsman: Tajná služba

20.11.2020|Marko Aust|

Pracovný týždeň máme opäť za sebou, prinášame televízne tipy na predposledný novembrový víkend.

Na piatkový neskorý večer máme tip na thriler Mlčanie jahniat (Joj, 23:20h). Mladá frekventantka kurzu FBI Clarice Starlingová (Jodie Foster) dostáva prvú dôležitú úlohu vo svojej profesionálnej kariére. Jej nadriadený Crawford (Scott Glenn) ju vzal do tímu, ktorý pátra po viacnásobnom vrahovi, ktorý unáša mladé ženy a doslova ich sťahuje z kože. Novinári ho príznačne nazvali Buffalo Bill (Ted Levine). Kľúč k jeho odhaleniu je v rukách ďalšieho vraha, bývalého psychiatra doktora Hannibala Lectera (Anthony Hopkins), mimoriadne inteligentného, ale psychopatického zločinca. Viac o tejto snímke sme písali v retro článku Mlčanie jahniat.

Akčný thriler Kingsman: Tajná služba (Joj, 21:30h) sme vybrali ako tip na sobotu. Tajní agenti organizácie Kingsman nepotrebujú mať na konci svojich mien žiadne nuly. Táto špionážna služba je oproti iným britským službám nevládna a pochopiteľne supertajná. Garry ,,Eggsy“ Price (Taron Egerton), ktorý je obyčajným chlapcom vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikom u námorníctva, ocenený krajskou cenou za gymnastiku, trávi väčšinu času na ulici, je nezamestnaný a má našliapnuté do väzenia. V pravú chvíľu mu ponúkne novú životnú šancu jeden z agentov Kingsman - superšpión Hary Hart (Colin Firth). Dávame do pozornosti aj našu filmovú recenziu.

Na nedeľný televízny tip sme vybrali americký film podľa skutočnej udalosti s názvom Valachiho svedectvo (ČT2, 20:00h) od režiséra Terencea Younga. Gangster Joseph "Joe" Valachi (Charles Bronson) pracuje pre newyorskú odnož sicílskej mafie už tridsať rokov. Keď je zatknutý a odsúdený na pätnásť rokov, zistí, že väzenie sa pre neho stalo smrteľnou pascou - najvyššie kápo Don Vito Genovese (Lino Ventura) totiž na jeho hlavu vypísal odmenu v domnení, že práve Valachi odovzdal polícii kľúčové informácie, ktoré viedli k rozprášenie gangu. Valachi sa musí rozhodnúť, či strávi pätnásť rokov na samotke, alebo či prekročí hranicu a naozaj spácha to, z čoho ho Genovese podozrieva. Ak sa dopustí nemysliteľného a poruší mafiánsky zákon mlčanlivosti, má šancu získať ochranu pre seba i svoju rodinu.

Veríme, že si niečo vyberiete a prajeme príjemný víkend.

  Foto © Barracuda Movie

Súvisiace články