Filmové tipy na prvý augustový víkend: Vatel, Zrodila sa hviezda

6.8.2021|Marko Aust|

Pred nami je prvý augustový víkend a v našej pravidelnej rubrike sme pre vás vybrali trojicu filmových tipov, ktoré určite poteší široké spektrum divákov.

Na piatkový večer by si hlavne fanúšikovia komiksov z marvelovského univerza nemali nechať ujsť snímku Čierny panter (20:35h, Joj). Po udalostiach, opísaných vo filme Captain America: Občianska vojna, sa bojovník T'Challa po smrti svojho otca, vládcu Wakandy, vracia domov, aby sa stal novým kráľom. Objavuje sa však dávny nepriateľ a tak musí T'Challa ako Čierny Panter využiť všetky schopnosti, aby zabránil vojne. Snímku, ktorá patri medzi najlepšie z marvelovského univerzia, vám priblíži naša filmová recenzia Čierny panter.

Na sobotu potešíme milovníkov kulinárstva, historická snímka Vatel (22:00h, ČT2) zobrazuje príbeh kráľovského šéfkuchára Françoisa Vatela. Geniálny Vatel, preslávený prípravou opulentných hostín a najvyberanejších pochúťok, pripraví trojdňové predstavenie, na ktoré kráľ nesmie zabudnúť. Ľudovít XIV. prichádza s kráľovninou dvornou dámou Annou de Montausier. Vatel je očarený krásnou ženou a stáva sa súperom v láske nielen pre svojho panovníka, ale aj pre kráľovho dôverníka markíza de Lauzun. V hlavných úlohách sa predstavia Gérard Depardieu a Uma Thurman.

Na záver víkendu máme tip na hudobnú snímku Zrodila sa hviezda (21:00h, HBO, HBO GO). Hlavnú úlohu v dychberúcej romantickej dráme Zrodila sa hviezda hrajú Bradley Cooper a Stefani Germanotta, ktorú však celý svet lepšie pozná ako hudobnú superstar Lady Gaga. Cooper vo filme zároveň hrá hviezdu country Jacksona Mainea, ktorý objaví neznámu talentovanú speváčku Ally (Lady Gaga). Keď sa obaja vrhnú do vášnivého milostného vzťahu, Jack prinúti Ally k vystupovaniu v žiari reflektorov a katapultuje ju tak ku sláve. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále ťažšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac sa potýka so svojimi vnútornými démonmi.

Prajeme vám všetkým príjemný víkend.

  Foto © Saturn/HBO

Súvisiace články