Televízne tipy na tretí júnový víkend: 47 metrov pod hladinou, Cudzinec vo vlaku

18.6.2021|Marko Aust|

Pred nami je tretí júnový víkend plný horúčav, kde teploty majú atakovať aj 35 stupňov. Pripravili sme pre vás pravidelnú várku televíznych tipov.

Na piatok máme tip na snímku zo športového prostredia. Film Wimbledon (23:35h, ČT2) nás zavedie do tenisového sveta. Brit Peter Colt sa nikdy nevzdal svojho sna, že sa niekedy stane slávnou tenisovou hviezdou. Vo svetovom rebríčku si vydobyl čestné 11. miesto, ale v priebehu času poklesol až na priečku 119 a jeho popularita pomaly vyhasínala. Teraz, v predvečer svetového šampionátu, na ktorom mu účasť zaistila divoká karta si uvedomuje, že je to posledný Wimbledon v jeho kariére. Úlohy tenistu Colta sa zhostil herec Paul Bettany, po jeho boku si zahrala Kirsten Dunst.

Ak ste si minule užili Smrtiaci príliv, v sobotu si môžete pozrieť ďalšiu napínavú snímku s krvilačnými žralokmi s názvom 47 metrov pod hladinou (22:55h, Markíza). Dovolenka je perfektnou príležitosťou vyskúšať nové veci, zažiť niečo celkom odlišné od monotónnosti každodenného života. Práve tak presvedčila Kate (Claire Holt) svoju sestru Lisu (Mandy Moore), aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Keď sa však ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka.

Tip na záver víkendu mieri na mysteriózny triler Cudzinec vo vlaku (20:30h, Markíza). Michael McCauley (Liam Neeson) žije spokojne bežný rodinný život bez akýchkoľvek výkyvov, do práce a späť dochádza pravidelným vlakom denne už desať rokov, odkedy odišiel od polície. Dnešný deň sa moc nepodaril a rovnako ako vždy nastupuje do vlaku a teší sa domov. Nič ešte nenasvedčuje tomu, že táto cesta bude úplne iná. Po chvíľke jazdy si k nemu prisadne atraktívna žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchú, trochu znepokojujúcu otázku: "Aký ste človek?" Pod vplyvom jej osobného kúzla aj obálky s peniazmi sa Michael nechá vtiahnuť do zvláštnej a smrtiacej hry. Musí vo vlaku nájsť niekoho, kto tam nepatrí. Keď neuspeje, príde o rodinu, ak uspeje, dostane odmenu.

Prajeme príjemný víkend.

  Foto © Tatrafilm/Continental Film/Bontonfilm

Súvisiace články