TV tipy na druhý augustový víkend: Tri billboardy kúsok za Ebbingom

7.8.2020|Marko Aust|

Prvý augustový týždeň ubehol ako nič, a máme tu pre vás novú várku televíznych tipov na nadchádzajúci druhý augustový víkend.

Pre prvý televízny tip na piatkový večer sme vybrali kultovú snímku od Martina Scorseseho s názvom Mizerné ulice (22:20h, Dvojka). Charlie pracuje ako výpalník pre strýka, mafiánskeho bossa, ale snaží sa robiť všetko správne a nikomu neublížiť. Hoci mu už ťahá na tridsiatku, žije u rodičov a rešpektuje nepísané zákony svojej komunity. Od detstva sa priatelí s bratrancom Johnny Boyom, problémovým výtržníkom a zlodejom. Charlie ho z priateľstva, ale i z lásky k jeho sestre Therese, chráni. Hoci Theresa jeho city opätuje, Charlie sa snaží svoju lásku skrývať. Theresa totiž trpí epilepsiou, kvôli ktorej ju bigotné katolícke prostredie považuje za blázna. Hlavné úlohy vnútorne rozorvaného Charlieho a impulzívneho Johnny Boya stvárnili Harvey Keitel a Robert de Niro.

Ak ste priaznivcami hororov s krvilačnými žralokmi, určite si nenechajte v sobotu večer ujsť snímku 47 metrov pod hladinou (20:30h, Markíza). Kate (Claire Holt) presvedčila svoju sestru Lisu (Mandy Moore), aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Avšak pri ponáraní sa ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka.

Na záver víkendu odporúčame zhliadnúť snímku Tri billboardy kúsok za Ebbingom (20:35h, Joj), ktorá získala dva Oscary zo siedmych nominácií. Mildred Haynesovej (Frances McDormand) zavraždili dcéru. Vyšetrovanie sa už niekoľko mesiacov bezvýsledne vlečie, preto sa Mildred rozhodne konať. Pri vjazde do mesta vylepí na tri billboardy veľmi kontroverzné odkazy adresované váženému šéfovi miestnej polície (Woody Harrelson). Týmto činom začína bitka medzi Mildred a zástupcami zákona. Keď sa do prípadu vloží ešte ďalší policajt (Sam Rockwell), nevyzretý mamičkin maznáčik so záľubou v násilí, súboj medzi miestnym policajným oddelením a osamelou, ukrivdenou a hlavne rozzúrenou bojovníčkou sa môže začať. Prečítajte si aj našu filmovú recenziu.

Prajeme príjemný víkend a opäť nabudúce v ďalších televíznych tipov.

  Foto © Cinemart/Continental Film

Súvisiace články